AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Kinderkistjes

Het overlijden van een kind is het ergste dat een ouder kan overkomen. Veel meer dan vroeger kunnen ouders vandaag kiezen uit een uniek kistje of mandje voor een waardig afscheid van het jongste leven.

* Ecologisch én uit België

Het nog jonge bedrijf Alveus in het Waalse Hannut biedt een heel gamma ecologische uitvaartkisten aan. Ze zijn gemaakt van massief en onbehandeld hout, hebben handgrepen in hout of touw en bevatten een minimum aan nagels en schroeven. Ook de binnenafwerking is van natuurlijk materiaal, zoals ongebleek katoen of linnen. Zaakvoerster Claudine De Coster wil warme, mooie, maar vooral persoonlijke grafkisten aanbieden. Ze heeft dan ook een reeks milieuvriendelijke kinderkistjes in het gamma opgenomen. De naturelle grenen kistjes kunnen worden beschilderd met waterverf door een kunstenaar, maar ook door vriendjes, ouders of familie. De kistjes gemaakt uit populierenhout hebben een kroontje dat eruit kan worden geschoven en als herinnering kan worden bewaard. De gevlochten baby- en foetusmandjes zijn gemaakt van waterhyacint en zeegras. De kisten worden niet rechtstreeks aan de particulier geleverd, ze zijn alleen verkrijgbaar via de uitvaartondernemers. De beschilderde kistjes zijn wel leverbaar binnen 48 uur.
Voor meer informatie: www.alveus.be

lieveheersbeestjefotolijstjesmandjes


* Een kist zonder een kist te zijn

Witte Wolkjes uitvaart atelier maakt bijzondere, lieve kistjes voor overleden baby’s. Ouders vinden een traditionele kist vaak te confronterend. Bij het zien van deze uitvaartkist hebben ze een andere beleving. “Dat kan heel troostend werken”, zegt kunstenares en oprichtster Cisca Mikx. Witte Wolkjes maakt unieke kistjes in de vorm van een eendje, walvisje, dolfijntje, bloem, ... De ovale basisvorm verwijst naar de baarmoeder. Door van de buitenkant een vriendelijk figuurtje te maken, krijgt het hele kistje een eigen karakter. Eigenlijk worden het zo kisten zonder een kist te zijn.
Ook maatwerk is mogelijk. Als ouders bijvoorbeeld een vliegtuigje of ander figuurtje willen en de tijd het toe laat, is er  veel mogelijk. De kistjes worden namelijk 'gebeeldhouwd' in eigen atelier.  Waarvan en hoe de kistjes precies zijn gemaakt, houdt Witte Wolkjes voor zichzelf. Dat is het geheim van de smid... Witte Wolkjes levert deze exclusieve uitvaartproducten voor de allerkleinsten vanaf 16 weken zwangerschap tot ongeveer 4 maanden na de geboorte. De kistjes zijn uiteraard geschikt voor crematie of begrafenis en voldoen aan de relevante regel- en wetgeving.
Voor meer informatie: www.wittewolkjes.nl

eendwalvis


* Wikkeldoeken van zijde

Ontwerper Henny Wilting werkt in eigen atelier en maakt alle producten voor overleden jong en te vroeg geborenen met de hand. Voor de kistjes wordt gewerkt met milieuvriendelijk populierenhout, wolvilt, katoensatijn of zijde. De lengtemaat varieert van 20 cm tot 60 cm, per model kan dat verschillen. De naam van het kindje kan in letters van vilt op de mandjes en kistjes worden gezet. Ze zijn ook allemaal voorzien van een matrasje en een lakentje in hetzelfde materiaal als de binnenbekleding. De ontwerper heeft ook zeer fraaie wikkeldoeken van zijde in het aanbod opgenomen. Aan de binnenkant zit een extra omslagdoek van flanel. De wikkeldoeken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wilting levert zowel aan particulieren als aan uitvaartondernemingen en ziekenhuizen in binnen- en buitenland. Alle modellen zijn leverbaar binnen 24 uur.
Voor meer informatie: www.afscheidskistjes.nl


azurroelissewikkeldoek

Terug naar dossiers

varu banner3